Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsminister Trine Bramsen til NATO-forsvarsministermøde

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Danmark vil bl.a. stille med fire F-16-kampfly. Foto: Forsvaret.
Danmark vil bl.a. stille med fire F-16-kampfly til NATO’s beredskabsstyrke. Foto: Forsvaret. 

Forsvarsminister Trine Bramsen til NATO-forsvarsministermøde 

Forsvarsminister Trine Bramsen: ”NATO er hjørnestenen i dansk sikkerheds- og forsvarspolitik. Derfor stiller Danmark med substantielle bidrag til NATO’s beredskabsstyrker.

24-10-2019 - kl. 12:20
Forsvarsminister Trine Bramsen deltager torsdag og fredag i NATO-forsvarsministermødet, hvor en række vigtige emner er på dagsordenen

”Vi står overfor et uforudsigeligt sikkerhedspolitisk verdensbillede, og derfor bliver NATO-alliancen stadig vigtigere. Jeg ser frem til gode og konstruktive drøftelser om udviklingen i Syrien, og hvordan vi undgår yderligere eskalering,” siger forsvarsministeren.

På mødets dagsorden er foruden situationen i Syrien bl.a. også en status på arbejdet med NATO’s nye beredskabsstyrke, det såkaldte NATO Readiness Initiative, som blev besluttet på NATO-topmødet i juni 2018.

I den forbindelse vil forsvarsminister Trine Bramsen annoncere substantielle danske bidrag til beredskabsstyrken: En kampbataljon (ca. 700 soldater), et flådefartøj og fire F-16 kampfly.

”Med det substantielle bidrag til NATO’s beredskabsstyrker viser vi endnu engang, at Danmark som et kerneland i NATO løfter vores del af byrden. Vores aktive sikkerhedspolitik og de militære bidrag er vigtige for danskernes tryghed og sikkerhed. Og det er et vigtigt signal til vore nære allierede. Danmark har kapaciteter og Danmark tager ansvar,” siger Trine Bramsen

Tema om NATO

NATO

Samarbejdet i NATO omfatter bl.a. fælles militære kapaciteter og procedurer og ikke mindst fælles militære operationer.
 

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00