Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter 

Resultatrapporten gennemgår de væsentligste resultater og udviklinger i regeringens samtænkte stabiliseringsengagement i skrøbelige og konfliktramte lande i 2013.

24-03-2014 - kl. 13:45
Stabilisering af skrøbelige og konfliktramte lande er en forudsætning for udvikling og afgørende for dansk og international sikkerhed. Samtænkte stabiliseringsindsatser i krydsfeltet mellem sikkerhed og udvikling er derfor en særlig prioritet i dansk udenrigspolitik.

Danmark har i 2013 bidraget til stabilisering i en række af verdens brændpunkter. Det er bl.a. sket gennem økonomisk støtte til freds- og statsopbygning over Freds- og Stabiliseringsfonden (FSF) for at styrke lokal evne til konfliktforebyggelse og konflikthåndtering komplementeret af danske bidrag til fredsstøttende operationer, militær kapacitetsopbygning og militære indsatser.

Resultatrapporten gennemgår de væsentligste resultater og udviklinger i regeringens samtænkte stabiliseringsengagement i skrøbelige og konfliktramte lande i 2013 med særlig fokus på væsentlige nye politikinitiativer og rapportering for Freds- og Stabiliseringsfonden.

Læs rapporten her: Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00