Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk støtte til naturbrand i Grønland

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Foto: Basse Vængtoft / Beredskabsstyrelsen.
Foto: Basse Vængtoft / Beredskabsstyrelsen. 

Dansk støtte til naturbrand i Grønland 

Beredskabsstyrelsen sender 38 brandfolk og materiel til Grønland for at yde støtte til at begrænse og slukke en naturbrand nær Sisimiut.

13-08-2019 - kl. 10:05
En naturbrand startede tidligere på sommeren nordøst for Sisimiut i Grønland. De lokale beredskabsmyndigheder har forsøgt at håndtere branden, der truer dels en mindre bebyggelse, dels et større naturområde.

Nu sender Beredskabsstyrelsen støtte til indsatsen. 38 brandfolk og materiel afgår i eftermiddag fra Karup til Grønland. Målet er at få inddæmmet branden, så den ikke breder sig og sekundært at bidrage til at slukke branden.

Hvis ikke branden inddæmmes, vil den kunne overvintre og brænde i måneds- eller årevis med alvorlige konsekvenser for mennesker, natur og dyreliv.

“Det er vigtigt for mig, at vi har et beredskab og et forsvar, der træder til, når der er brug for det. Derfor stiller vi selvfølgelig også op i den kritiske situation, som grønlænderne oplever lige nu,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Hun tilføjer: “Med bidraget understreger vi det tætte sammenhold mellem Grønland og Danmark i Rigsfællesskabet. Det er vigtigt for mig og regeringen.”

Om indsatsen
Naturbranden startede tidligere på sommeren, og grønlandske og danske myndigheder har løbende været i kontakt om situationen. I weekenden anmodede Grønlands Selvstyre Beredskabsstyrelsen om assistance.

Lørdag tog to specialister fra Beredskabsstyrelsen til Grønland for at bidrage til at skabe overblik over situationen og vurdere muligheden for yderligere assistance.

De 38 brandfolk er værnepligtige, frivillige og ansatte fra alle Beredskabsstyrelsens beredskabscentre samt to frivillige fra kommunale redningsberedskaber. De indsættes i regi af Arktisk Beredskabsstyrke og vil være selvforsynende med materiel og indlogering. Forsvaret og Arktisk Kommando yder støtte i form af bl.a. transport til indsatsstedet.

Indsatsen ventes at vare to uger og finansieres af Forsvarsministeriet.

Tema om nationale opgaver

Nationale opgaver

Forsvaret, Hjemmeværnet og redningsberedskabet løser en lang række nationale opgaver.
 

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00