Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Den nye kommitterede for Hjemmeværnet

Indholdsområde

 
Nyhed 
Bjarne Laustsen kommitteret for Hjemmeværnet
Bjarne Laustsen. Foto: Folketingets hjemmeside 

Den nye kommitterede for Hjemmeværnet 

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen bliver den nye kommitterede for Hjemmeværnet

22-10-2013 - kl. 12:00
Folketingsmedlem Bjarne Laustsen bliver fra den 1. november 2013 den nye kommitterede for Hjemmeværnet og afløser dermed Jens Hald.

Bjarne Laustsen, der er 59 år og oprindelig uddannet maskinarbejder, har været medlem af Folketinget i perioden 1992-1994 samt kontinuerligt siden 1998. Bjarne Laustsen har bl.a. været forsvarsordfører i perioden 2011-2013.

Gennem sit politiske virke har Bjarne Laustsen opbygget et indgående kendskab til Forsvaret samt Hjemmeværnet, og han vil derfor blive et godt bindeled mellem Hjemmeværnet, det politiske niveau samt befolkningen.

”Jeg er glad for, at valget er faldet på Bjarne Laustsen som ny kommitteret for Hjemmeværnet”, udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen.

”Hjemmeværnet er inde i en rigtig positiv udvikling. Det gælder både i forhold til rekruttering og i forhold til befolkningens anerkendelse af det kæmpestore arbejde, som Hjemmeværnets tusindvis af frivillige udfører hver dag året rundt til gavn for os alle sammen,” udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen.

Fakta

Den kommitterede for Hjemmeværnet udgør sammen med chefen for Hjemmeværnet Hjemmeværnsledelsen. Hjemmeværnsledelsen er ansvarlig for Hjemmeværnets samlede virke.

Den kommitterede for Hjemmeværnet leder arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet, ligesom den kommitterede er ansvarlig for Hjemmeværnets informationsvirksomhed.

Derudover er det den kommitteredes opgave at arbejde for et godt forhold mellem befolkningen og Hjemmeværnet.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00