Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvaret påbegynder rutinemæssig rotation af soldaterne i Irak

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Det danske bidrag under flytning af 100 soldater til Kuwait. Foto: Forsvaret.
Det danske bidrag flyttede omkring 100 soldater til Kuwait, hvor de afventer, at sikkerhedssituationen forbedres, så de kan genoptage træningen af irakiske sikkerhedsstyrker. Foto: Forsvaret. 

Forsvaret påbegynder rutinemæssig rotation af soldaterne i Irak 

Forsvaret påbegynder de kommende dage den planlagte udskiftning af personel mellem det nuværende hold 10 og det kommende hold 11 i Irak.

22-01-2020 - kl. 15:50
Rotationen gælder både de soldater, der midlertidigt blev flyttet til Kuwait og de, der blev på Al Asad luftbasen. Forsvaret gennemfører udskiftningen trinvist, i tæt dialog med samarbejdspartnere og på en måde, så erfaringsoverdragelse på især luftbasen kan finde sted. Den del af hold 11 (det nye hold), der afventer genoptagelse af træningsaktiviteterne, vil forblive i Danmark. Her vil de være klar til med kort varsel at tage til Irak.

”Det vigtigste for mig er soldaternes sikkerhed. Samtidig skal vi stå klar til at videreføre støtten til Irak og indsatsen mod terrororganisationen ISIL, så den ikke igen får fodfæste i Irak. Indtil træningen forhåbentlig snart genoptages forbliver den del af det nye hold uden operative opgaver i Danmark. Soldaterne vil være klar til med kort varsel at tage til Irak,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Da koalitionen til støtte for Iraks bekæmpelse af ISIL for tiden har indstillet træningsaktiviteterne på grund af den aktuelle sikkerhedssituation i Irak, opholder nogle af de danske soldater sig for tiden i Kuwait. Det drejer sig om de soldater, der afventer genoptagelse af træningsaktiviteterne. De blev flyttet til Kuwait efter det iranske angreb med ballistiske missiler på Al Asad-luftbasen i Irak. Her har de stået klar til hurtigt at kunne vende tilbage og genoptage træningen. Soldater med operative opgaver er forblevet på basen.

Indsatsen mod ISIL  

Indsatsen mod ISIL

ISIL udgør en betydelig regional terrortrussel. Samtidig truer ISIL også dansk og international sikkerhed.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00