Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nicolai Wammen møder EU’s udenrigsrepræsentant Federica Mogherini

Indholdsområde

 
Nyhed 
Forsvarsminister Nicolai Wammen og EU’s udenrigsrepræsentant Federica Mogherini
Foto: Forsvarsministeriet 

Nicolai Wammen møder EU’s udenrigsrepræsentant Federica Mogherini 

EU’s nye udenrigschef Federica Mogherini er i dag på sit første officielle besøg i Danmark. Hun mødte bl.a. forsvarsministeren, og de to benyttede lejligheden til at drøfte EU’s samarbejde med NATO.

20-11-2014 - kl. 12:15
Forsvarsminister Nicolai Wammen mødte her til formiddag EU’s udenrigsrepræsentant Federica Mogherini i Forsvarsministeriet. På deres møde drøftede de bl.a. samarbejdet mellem EU og NATO. Endvidere fulgte de op på det netop overståede EU-forsvarsministermøde, som forsvarsministeren deltog i tirsdag i Bruxelles, og hvor emnerne bl.a. var kriserne i nærområderne, herunder Ukraine, ISIL og ebola.

”EU’s udenrigsrepræsentant og jeg er meget enige om, at samarbejdet mellem EU og NATO er helt afgørende i forhold til de kriser vi står over for. Det er derfor vigtigt, at disse udfordringer forsøges håndteret i fællesskab med de kapaciteter og virkemidler de to organisationer kan anvende. Det militære og civile skal fremadrettet sammentænkes endnu mere, siger Nicolai Wammen og tilføjer, at NATO generalsekretærens deltagelse i tirsdagens EU-forsvarsministermøde netop understeger, at der både fra EU og NATO er et ønsker om mere samarbejde.

HR Federica Mogherini er på et 1-dags visit i Danmark, hvor hun bl.a. mødes med statsministeren, udenrigsministeren, udviklingsministeren, medlemmer af Folketingets Europaudvalg, Udenrigsudvalget samt Udenrigspolitisk Nævn.

HR Mogherini var som italiensk udenrigsminister på besøg i Danmark den 26. juni 2014, hvor hun også mødtes med forsvarsministeren.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00