Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsminister ser antipirateri-øvelse ud for Afrikas østkyst

Indholdsområde

 
Nyhed 
Forsvarsminister Peter Christensen overværer antipirateri-øvelse ud for Østafrikas kyst.
Forsvarsminister Peter Christensen overværer antipirateri-øvelse ud for Østafrikas kyst. 

Forsvarsminister ser antipirateri-øvelse ud for Afrikas østkyst 

For første gang har den nye forsvarsminister Peter Christensen besøgt en af Forsvarets udsendte enheder. I de sidste to dage har forsvarsministeren været ombord på støtteskibet ABSALON, der opererer i havet ud for den østafrikanske kyst.

17-10-2015 - kl. 14:21
Støtteskibet ABSALON deltager lige nu i NATO’s antipirateri-operation Ocean Shield ud for den østafrikanske kyst. Her bidrager skibet, ligesom danske orlogsskibe har gjort jævnligt siden 2008, til den internationale indsats mod pirateri.
 
Under besøget var forsvarsminister Peter Christensen blandt andet vidne til en antipirateri-øvelse, hvor han på tæt hold oplevede, hvordan de danske udsendte - sammen med deres internationale samarbejdspartnere i operationen - bidrager til, at truslen fra piraterne ud for Afrikas Horn er faldet markant.
 
Og det var en meget imponeret forsvarsminister som under besøget udtaler:

”Det er første gang, at jeg som forsvarsminister besøger en af Forsvarets udsendte enheder. Og jeg må sige, at jeg særligt er imponeret over den professionalisme, dygtighed og det engagement, som vores danske udsendte lægger for dagen herude i den virkelige verden, hvor det rigtig gælder."

"Jeg er ved dette besøg i den grad blevet bekræftet i, at det danske forsvar yder en kæmpe indsats - også her i farvandet ud for Afrikas Horn, som i dag er markant sikrere at sejle i for søfolk og andre sejlende, end det var for blot få år siden. Det kan vi takke vores danske mænd og kvinder i uniform for - og det er lige præcis, hvad jeg også har gjort, mens jeg har været ombord på skibet. Det fortjener de", fortæller forsvarsministeren.

Forsvarsminister Peter Christensen overværer antipirateri-øvelse ud for Østafrikas kyst
Forsvarsministeren i samtale med kommandørkaptajn Per Moll Petersen

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00