Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger C130J evakueringsfly mod Ebola

Indholdsområde

 
Nyhed 
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte det danske C130J transportfly
Forsvarsministeren foran en isolationsbåre, som er modificeret til transport af ebola-patient 

Forsvarsministeren besøger C130J evakueringsfly mod Ebola 

Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte i dag det danske C130J transportfly, der fra i dag står klar til at transportere udsendte sundhedsmedarbejdere og eksperter hjem til Danmark i tilfælde af mistanke om ebola-smitte.

03-11-2014 - kl. 19:15
Flyet indgår i det danske evakueringsberedskab, som vil kunne aktivers i tilfælde af, at der opstår mistanke om, at udsendte danske sundhedsmedarbejdere eller eksperter er blevet smittet med ebola.

"Jeg er glad for at kunne besøge Forsvarets C130J evakueringsbidrag. Vi har et ansvar for, at danske udsendte føler sig trygge, og derfor betyder det meget, at vi har en kapacitet, der kan transportere danske sundhedsmedarbejdere og eksperter hjem på sikker og betryggende vis, hvis de mod forventning skulle blive smittet med ebola. I takt med, at der udsendes flere danskere for at bekæmpe ebola, er det vigtigt, at det danske beredskab også er blevet styrket på dette område", udtaler forsvarsministeren.

"Jeg er stolt af, at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen bidrager med dygtige eksperter, som er villige til at rejse til Vestafrika for at hjælpe med at bekæmpe ebolaepidemien og redde liv. De folk, der rejser af sted, er professionelle og veluddannede, og ved, hvad de går ind til, og de fortjener vores allerstørste respekt".

Forsvarets C130J evakueringsfly, der befinder sig på Flyvestation Aalborg J, er på 36 timers beredskab.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00