Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren ønsker mere dansk-svensk samarbejde

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Claus Hjort Frederiksen og Peter Hultqvist. Foto: Forsvarsministeriet
Claus Hjort Frederiksen og Peter Hultqvist. Foto: Forsvarsministeriet 

Forsvarsministeren ønsker mere dansk-svensk samarbejde 

Fællesskab og samarbejde med fokus på Østersøområdet er hovedtema, når forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i dag i Stockholm mødes med sin svenske kollega Peter Hultqvist.

31-08-2017 - kl. 09:00
Med en forværret sikkerhedssituation i nærområdet sætter Danmark og Sverige ekstra fokus på forsvarssamarbejdet. Begge lande arbejder på at styrke deres hjemlige forsvar, men de to forsvarsministre ønsker også et endnu tættere samarbejde mellem landene. 

 ”Vi har allerede et godt samarbejde med Sverige og de øvrige lande i Norden. Men den svenske forsvarsminister og jeg tror på, at vi kan udvide samarbejdet endnu mere. Og det er nødvendigt, at vi står sammen, når vi i vores baghave har et utilregneligt Rusland, der på Krim flyttede grænser med militær magt, og som opruster i nabolaget. 

 Ved at udvide vores samarbejde står vi stærkere, og derfor skal jeg i dag med forsvarsminister Hultqvist bl.a. drøfte mulighederne for fælles øvelser, vejen frem for lettere adgang til hinandens territorium, mere erfaringsudveksling i forhold til bl.a. cyberangreb, fake news og misinformation”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.  

Danmark og Sverige underskrev i januar 2016 en rammeaftale for styrket militært samarbejde. Det er bl.a. initiativerne i denne aftale, som ministrene skal drøfte samt muligheden for yderligere initiativer.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00