Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøgte dansk DCM-kompagni i Tyrkiet

Indholdsområde

 
NYHED 
Forsvarsminister Nick Hækkerup på besøg hos det danske DCM-kompagni i Tyrkiet
Forsvarsminister Nick Hækkerup på besøg hos det danske DCM-kompagni i Tyrkiet. 

Forsvarsministeren besøgte dansk DCM-kompagni i Tyrkiet 

Forsvarsminister Nick Hækkerup besøgte i dag det danske DCM-kompagni, der er udstationeret i Tyrkiet tæt ved den syriske grænse.

01-03-2013 - kl. 16:37
Kompagniet består af 10 danske kommunikationsspecialister fra DCM-kompagniet i Haderslev, og er udstationeret i Tyrkiet til støtte for de Patriot-enheder, som NATO har indsat til forstærkning af det tyrkiske luftforsvar. Her hjælper de danske kommunikationsspecialister med at få kommunikationslinjerne til at fungere mellem de forskellige enheder, på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet, og hjem til NATOs hovedkvarter.

”NATOs indsats her i Tyrkiet er indbegrebet af, hvad solidariteten i NATO går ud på. Et land beder om støtte, og alliancen rykker ud – hurtigt og effektivt med det, der bliver bedt om. Og jeg er meget tilfreds med, at Danmark også har kunnet spille en rolle, siger Nick Hækkerup.

I forbindelse med situationen i Syrien blev det i januar besluttet at sende 10 danske telegrafsoldater til det sydøstlige Tyrkiet, for at hjælpe med at etablere den strategiske kommunikation til støtte for NATOs Patriot enheder. Danskerne er en del af et samlet DCM-bidrag fra NATO på ca. 50 mand.

”Det er altid en fornøjelse at komme ud og besøge vores soldater i de internationale missioner. Besøget i dag har bekræftet det indtryk, jeg allerede havde på forhånd – at vi har at gøre med højt specialiserede, professionelle og dedikerede soldater, som løser en vigtig opgave med at skabe den strategiske, klassificerede kommunikation mellem NATO og deres batterier,” siger forsvarsminister Nick Hækkerup.

DCM-kompagniet udsender jævnligt bidrag til internationale operationer. Typisk i størrelsesordenen 5-25 mand. I øjeblikket har DCM-kompagniet også to mand udstationeret for ISAF på Kandahar Airfield i Afghanistan.
Det danske DCM-bidrag i Tyrkiet er udsendt indtil april 2013.

DCM står for Deployable Communications and Information System Module.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00