Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren giver medalje til krigssejler Erik Kragelund

Indholdsområde

 
NYHED 
Erik Kragelund og forsvarsminister Nicolai Wammen
Erik Kragelund og forsvarsminister Nicolai Wammen. Foto: Forsvarsministeriet. 

Forsvarsministeren giver medalje til krigssejler Erik Kragelund 

Forsvarsminister Nicolai Wammen gav i dag sin medalje til krigssejler Erik Kragelund for den store indsats han har ydet i operation ”Dannebrog til Normandiet”.

02-06-2014 - kl. 13:50
Erik Kragelund, pensioneret ingeniør og krigssejler i allieret tjeneste under 2. verdenskrig, blev i dag hædret med forsvarsministerens medalje. Den tidligere krigssejler får medaljen for at have ydet en særlig indsats i forbindelse med at få de danske krigssejlere anerkendt som en del af de allieredes indsats under 2. verdenskrig.

70 året for invasionen af Normandiet markeres d. 6. juni 2014. Det er første gang, at Dannebrog vil vaje blandt de allieredes flag på invasionsstrandene. Det skyldes i høj grad Erik Kragelunds arbejde. Han har under navnet operation ”Dannebrog til Normandiet” kæmpet for, at de 6.300 danske krigssejlere, som sejlede i de allieredes tjeneste under 2. verdenskrig, påskønnes som en del af de allieredes indsats. Godt 800 af de danske krigssejlere var med under D-dag ved Normandiets strande.

”Erik Kragelund har ydet en stor indsats for, at de danske krigssejlere bliver anerkendt. Og han fortjener stor tak og anerkendelse for den flotte indsats. Derfor har jeg valgt, at Erik Kragelund skal have forsvarsministerens medalje. Uden Erik Kragelunds utrættelige kamp for, at de danske krigssejlere kan blive anerkendt som en del af de allierede nationer, så ville Dannebrog ikke vaje på strandene i Normandiet d. 6. juni, når 70 året for D-dag markeres. Det er en vigtig dag for Danmark og for de danske krigssejlere, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Erik Kragelund rejser sammen med flere krigssejlere og andre støtter bag operation ”Dannebrog til Normandiet” af sted mod Normandiet tirsdag d. 3. juni.

Forsvarsminister Nicolai Wammen deltager sammen med Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i den officielle markering af 70-året for D-dag d. 6. juni.

Læs om medaljer og hæderstegn

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00