Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Ildsjæle modtager Forsvarsministerens Medalje for hjælp og støtte til soldater

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Årets medaljemodtagere 2018
Forsvarsministeren med medaljemodtagerne Simone Bech Nielsen og Christian Kurt Nielsen. Foto: Forsvarsministeriet. 

Ildsjæle modtager Forsvarsministerens Medalje for hjælp og støtte til soldater 

Udsendte soldater samt veteraner nyder godt af den store indsats, som Simone Bech Nielsen og Christian Kurt Nielsen hver især yder. Deres arbejde udløser derfor Forsvarsministerens Medalje.

30-11-2018 - kl. 14:00
Årets medaljemodtagere blev hædret ved en ceremoni i Forsvarsministeriet i dag.

Simone Bech Nielsen modtager medaljen for sit store arbejde med at sende pakker og håndskrevne breve til danske soldater på mission i udlandet.

Christian Kurt Nielsen modtager medaljen for sin store indsats i arbejdet som ulønnet bestyrelsesformand i Fonden Danske Veteranhjem, der driver fem danske veteranhjem.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen siger:

”Jeg er oprigtigt imponeret over både Simone Bech Nielsen og Christian Kurt Nielsens indsats for vores soldater – både tidligere og nuværende.”

”Hundredvis af soldater i udlandet har modtaget en håndskrevet julehilsen og en pose med slik fra Simone. Hun holder fast i den personlige hilsen, selvom hendes initiativ ”Vi Tænker På Dig” har vokset sig større over årene. Og heldigvis for det.”

”Christians indsats som bestyrelsesformand i Fonden Danske Veteraner er lige så imponerende. Med stor energi og empati bruger han sin baggrund som soldat til at sikre, at vores hjemvende soldater og deres pårørende får de tilbud og den støtte, de har brug for – og fortjener - uanset hvilket af de fem veteranhjem, de måtte opsøge.”

Det er tiende gang, at Forsvarsministerens Medalje uddeles. Den er godkendt af Hendes Majestæt Dronningen og kan tildeles danskere eller udlændinge, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats. Medaljen kan også tildeles personer, der gennem handling har ydet en frygtløs indsats eller er kommet alvorligt til skade, invalideret eller omkommet.

”Både Simone og Christian er eksempler på ildsjæle, der yder en vigtig og hjertevarmende indsats,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Læs om medaljer og hæderstegn

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00