Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Mangfoldighedspris til Beredskabsstyrelsen Bornholm

Indholdsområde

 
Nyhed 
Fra venstre: Tommy Jørgensen, Hanne F. Nielsen, Jess Viborg, Nicolai Wammen og Peter Kaas-Claesson
Fra venstre: Tommy Jørgensen (metalarbejder ved BRSB og mentor for Jess Viborg), Hanne F. Nielsen (sektionschef ved BRSB), Jess Viborg (depotmedarbejder ved BSRB), Nicolai Wammen (forsvarsminister) og Peter Kaas-Claesson (kolonnechef ved BSRB). 

Mangfoldighedspris til Beredskabsstyrelsen Bornholm 

Forsvarsministeren uddelte for første gang i dag forsvarsministerens Mangfoldighedspris. Beredskabsstyrelsen Bornholm vandt prisen.

25-11-2013 - kl. 15:50
Beredskabsstyrelsen Bornholm fik i dag overrakt forsvarsministerens Mangfoldighedspris. Forsvarsministeren uddeler prisen til et initiativ, der har skabt resultater inden for mangfoldighedsområdet.

Beredskabsstyrelsen Bornholm vandt prisen, da de har fået opkvalificeret en medarbejder, der har et læsehandicap. Med opkvalificeringen kan Beredskabsstyrelsen i højere grad nyde godt af medarbejderens kvalifikationer, engagement og handlekraft. Projektet udfordrede den almindelige tilgang til læring og undervisningsmetodik, og det betød, at også ledere og kolleger oplevede et kompetenceløft.

”Det er meget fortjent, at Beredskabsstyrelsen Bornholm i dag får overrakt Mangfoldighedsprisen. De har taget et vigtigt initiativ, der har betydet, at en af deres medarbejdere med et læsehandicap er blevet endnu bedre til at varetage sit job. Faktisk har det åbnet hele nye døre, så medarbejderen Jess Viborg har kunnet tage truckcertifikat, hvilket længe har været hans drøm, og det er en stor gevinst for Beredskabsstyrelsen Bornholm, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Beredskabsstyrelsen Bornholm har på flere måder fået gavn af forløbet. F.eks. er indretningen af centerets munderingsdepot blevet effektiviseret, fordi der blev sat spørgsmålstegn ved placeringen af udstyr og mundering, da der skulle opsættes piktogrammer på alle hylderne. Tidligere fandtes disse kun i tekst.

”Jeg er glad for, at forløbet både har kunnet udvikle mig selv og samtidigt også i arbejdsgangene i centeret. F.eks. er systemet i munderingsdepotet blevet effektiviseret og på den måde har både jeg og Beredskabsstyrelsen fået en masse ud af forløbet”, siger Jess Viborg.

Mangfoldighed er et fokusområde i Forsvarsministeriet, og derfor uddeler ministeren prisen for det gode initiativ, der netop har skabt mangfoldighed på arbejdspladsen.

”Verden er ikke sort/hvid og det skal vi heller ikke være. Forsvaret og beredskabet er en del af vores samfund, og jeg er optaget af, at Forsvaret afspejler samfundet. Det giver os evnen til at udføre vores arbejde godt og til at tænke nyt. Samtidig giver det vores organisation evnen til at omstille sig i en verden, der konstant er under forandring.”, siger Nicolai Wammen.

Kontakt til Beredskabsstyrelsen Bornholm
Sektionschef ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, Hanne F. Nielsen, tlf: 20 31 30 64.

Billeder
Pressen kan rekvirere billeder af overrækkelsen af Mangfoldighedsprisen ved at kontakte Beredskabsstyrelsens kommunikationsenhed på mail: kom@brs.dk eller tlf: 45 90 60 00 (omstilling). Billederne kan rekvireres gratis fra kl. 10:00 tirsdag den 26. november 2013.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00