Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

NATO-forsvarsministermøde med fokus på byrdedeling

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Foto: NATO
Defence Ministers from thirteen NATO Allies signed a declaration of intent to cooperate on the introduction of Maritime Unmanned Systems. Foto: NATO 

NATO-forsvarsministermøde med fokus på byrdedeling 

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er de næste to dage til NATO-forsvarsministermøde i Bruxelles. Her skal der samles op på sommerens topmøde, hvor medlemslandenes bidrag til alliancen var et stort tema.

03-10-2018 - kl. 11:00
På mødet vil forsvarsministeren bl.a. understrege behovet for, at NATO står samlet, og han vil slå fast, at der er behov for en nuanceret debat om, hvordan byrderne fordeles i NATO.

”Det er meget vigtigt, at vi undgår den unuancerede debat om, hvem der bruger mest af BNP på forsvar. Investeringer i forsvaret og politisk villighed til at bidrage til operationer er en mindst ligeså vigtig del af regnestykket. Dermed ikke sagt, at de europæiske nationer ikke skal fortsætte den positive udvikling med øgede forsvarsbudgetter. Det, er vi alle enige om, er nødvendigt. Samtlige allierede har hævet forsvarsbudgetterne, og dermed lever vi op til vores forpligtelser overfor NATO”, siger Claus Hjort Fredriksen.

På mødet skal NATO landenes forsvarsministre ud over byrdedeling også drøfte NATO-EU samarbejdet og NATO’s afskrækkelsestiltag.

Tema om Danmark i NATO

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00