Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Wammen: I dag har vi styrket indsatsen mod terror

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Wammen: I dag har vi styrket indsatsen mod terror 

Forsvarsforligspartierne har i dag indgået aftale om finansiering af styrkelse af Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) indsats mod terror.

10-04-2015 - kl. 14:22
Der er indgået en ny aftale om at styrke indsatsen mod terror. Aftalen er indgået mellem Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Forsvarsminister Nicolai Wammen glæder sig over den nye aftale:

”Jeg er glad for, at en samlet forsvarsforligskreds i dag er blevet enig om en aftale om at styrke Forsvarets Efterretningstjeneste – Danmarks øjne og ører uden for landets grænser – markant. Terror og ekstreme fundamentalister kender ikke landegrænser. De frygtelige terrorangreb i København og Paris i år bringer truslen fra simple angreb direkte ind i vores hverdag – også i Danmark. Der er kræfter, der vil os det ondt. Dem skal vi blive endnu bedre til at følge både i og udenfor Danmark. Det har vi som politikere et ansvar for at handle på. Og det har vi gjort i dag", siger Nicolai Wammen og fortsætter:

”Aftalen i dag betyder, at vi afsætter 415 mio. kr. til øget indhentning og analyse af terrortrusler fra udlandet. Samlet set er der tale om et stærkt svar på den globale terrorudfordring, vi står med, og som vi aldrig vil stoppe med at bekæmpe på vores vagt. Danske ekstremister, der drager udenlands, skal vide, at de ikke kan sove trygt om natten.”

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00