Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Wammen: Vi er nu klar med træningsbidrag til Irak

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Wammen: Vi er nu klar med træningsbidrag til Irak 

Danmark sender nu det første træningsbidrag til Irak. Sammen med briterne skal omkring 30 soldater fra hæren udsendes til det nordlige Irak, hvor de skal træne kurdiske sikkerhedsstyrker til indsatsen mod ISIL.

21-11-2014 - kl. 12:15
Danmark deltager allerede aktivt i kampen mod ISIL i Irak med vores syv F-16 fly. Nu gør Forsvaret så klar til at udsende et første træningsbidrag, som det blev besluttet af et bredt flertal i Folketinget d. 2. oktober 2014.

Folketingsbeslutningen giver mulighed for at udsende et træningsbidrag på op til 120 mand. Fra dansk side sendes i første omgang et træningsbidrag på cirka 30 soldater, som sammen med briterne skal træne kurdiske sikkerhedsstyrker i det nordlige Irak. Herefter er det planen at sende et større bidrag afsted sammen med USA for at træne irakiske sikkerhedsstyrker i Irak.

”Med udsendelsen af dette træningsbidrag bliver Danmark blandt de første lande i koalitionen, som bidrager til træning af sikkerhedsstyrkerne i Irak. Vi har sammen med vores samarbejdspartnere i Koalitionen været i gang med at planlægge træningsforløb i Irak. Både briterne og amerikanerne har ønsket, at det danske forsvar sammen med dem kunne bidrage til træningen. Derfor stiller vi nu i første omgang med et bidrag på 30 mand sammen med briterne, og senere går vi sammen med amerikanerne i forhold til at sende et større bidrag”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Bidraget skal efter planen udsendes til Cypern på lørdag d. 22. november med henblik på de sidste forberedelser med briterne, inden træningen starter i Irak omkring 30. november. Opgaverne for det første træningsbidrag forventes afsluttet til februar 2015.

”Igen viser Danmark, at vi har et forsvar, der hurtigt kan være klar til nye opgaver i fællesskab med vores samarbejdspartnere. I indsatsen mod den forfærdelige terror-organisation ISIL er det afgørende, at vi deltager på flere måder for at hjælpe irakerne med selv at tage kampen op”, siger Nicolai Wammen.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00