Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Wammen mødtes med sin svenske kollega

Indholdsområde

 
Nyhed 
Nicolai Wammen og Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist
Nicolai Wammen og Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist 

Wammen mødtes med sin svenske kollega 

Forsvarsminister Nicolai Wammen mødtes fredag den 9. januar med sin svenske kollega forsvarsminister Peter Hultqvist i København. På mødet drøftede de en række aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

09-01-2015 - kl. 15:55
Danmark og Sverige har et tæt samarbejde omkring forsvars- og sikkerhedspolitik. På et møde i dag fik de to forsvarsministre en længere snak om bl.a. situationen i Østersøområdet og Ukraine. Udviklingen af det nordiske samarbejde i NORDEFCO var også på dagsordenen.

”Jeg havde et rigtig godt møde med Peter Hultqvist i dag. Vi fik lejlighed til at drøfte en række højaktuelle emner som bl.a. situationen i Frankrig, Østersøområdet og i Ukraine. Danmark og Sverige ligger helt på linje i forhold til disse spørgsmål, og det er vigtigt, at vi samarbejder tæt. Også ISIL og indsatsen i Irak var på dagsordenen, ligesom vi drøftede det nordiske samarbejde. Både samarbejdet i NORDEFCO og det bilaterale dansk-svenske militære samarbejde er inde i en positiv udvikling, og der er potentiale for en videre udvikling i den kommende tid”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Fakta
Det nordiske forsvarssamarbejde i regi af NORDEFCO arbejder efter Vision 2020, som indeholder en række konkrete mål for udviklingen af det nordiske samarbejde. Det centrale i visionen 2020 fra december 2013 er et fælles ønske om fortsat at uddybe og styrke det nordiske forsvarssamarbejde, der er kendetegnet ved sin fleksibilitet samt sit pragmatiske og resultatorienterede fokus.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00