Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Wammen om russisk militærfly

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Wammen om russisk militærfly 

Forsvarsminister Nicolai Wammen ser med stor alvor på situationen den 12. december, hvor et russisk militærfly og et civilt rutefly ifølge svensk forsvar var tæt på hinanden i internationalt luftrum i den vestlige Østersø.

14-12-2014 - kl. 09:50
Hændelsen skete i svensk flyvekontrols ansvarsområde i internationalt luftrum over Østersøen kort før middag fredag den 12. december 2014, hvor et russisk militærfly blev identificeret tæt på et civilt passagerfly. Forsvarsminister Nicolai Wammen er skarp i sin kritik af de russiske flyvninger.

"Det er særdeles vigtigt, at flysikkerheden tages alvorligt af alle stater - også Rusland. Både hvad angår civile og militære flyvninger. Det er farligt og helt unødvendigt, at russiske militærfly flyver så tæt på den civile lufttrafik i Østersøen. Sikkerheden for passagererne skal altid komme først, og det må Rusland respektere".

Og forsvarsminister Nicolai Wammen forsætter:

"Jeg er i tæt kontakt med den svenske forsvarsminister, og de danske og svenske forsvar og de civile myndigheder arbejder sammen omkring den konkrete hændelse og flysikkerheden i Østersø-området".

Det danske afvisningsberedskab havde tidligere identificeret og fulgt det russiske militærfly, og rapporteret tilstedeværelsen til de danske civile flyvekontrolmyndigheder.

For yderligere oplysninger, kontakt Forsvarsministeriets pressevagt på telefon 23 23 65 00.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00