Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Wammen besøger USA's forsvarsminister

Indholdsområde

 
NYHED 
Chuck Hagel
USA's forsvarsminister Chuck Hagel 

Wammen besøger USA's forsvarsminister 

Forsvarsminister Nicolai Wammen mødes onsdag d. 21. august med sin amerikanske kollega Chuck Hagel i det amerikanske forsvarsministerium Pentagon. Mødet er det første mellem de to ministre.

20-08-2013 - kl. 10:24
”USA er Danmarks vigtigste allierede, og jeg ser derfor meget frem til mødet med Chuck Hagel. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre måde at indlede jobbet som forsvarsminister på, end at mødes med den amerikanske forsvarsminister,” siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

På mødet forventes de to forsvarsministre blandt andet at drøfte et fortsat stærkt samarbejde mellem det danske og amerikanske forsvar, efter NATO’s militære indsats i Afghanistan er tilendebragt.  Det arktiske område og grøn energi og energisikkerhed er også på dagsordenen.

Torsdag den 22. august deltager Forsvarsministeren også i en paneldebat i tænketanken Atlantic Council. Emnet for debatten er NATOs fremtid efter Afghanistan.

Senere torsdag deltager forsvarsministeren desuden i en kransnedlæggelse på Arlington Kirkegården ved mindesmærket for de amerikanske piloter, der blev skudt ned over Danmark under 2. Verdenskrig.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00