Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmark med i NATO's krisestyringsøvelse 2016

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Danmark med i NATO's krisestyringsøvelse 2016 

Den 9.-16. marts 2016 løber NATO's årlige krisestyringsøvelse af stablen. Her skal Danmark sammen med de øvrige NATO-lande øve sig i strategisk at håndtere bl.a. hybride trusler på det politisk-militære niveau.

09-03-2016 - kl. 08:10
Forsvarsminister Peter Christensen udtaler:

”Med den dynamik og kompleksitet som vores sikkerhedspolitiske virkelighed er præget af i dag, er det afgørende, at vi i NATO er klar, når krisen indtræffer. Det gælder på alle niveauer. De næste dage træner vi vores beslutningsgange og militære processer – både her i Danmark og på tværs af Alliancen. NATO er hjørnestenen i dansk sikkerheds- og forsvarspolitik – og det er vigtigt, at vi løbende holder os skarpe både politisk og militært. Det giver NATO's årlige krisestyringsøvelse os god mulighed for.”

Krisestyringsøvelsen ”Crisis Management Exercise (CMX)” involverer ministerier, civile og militære stabe i alle Alliancens medlemslande og i NATO-hovedkvarteret, men der bliver ikke deployeret militære styrker som led i øvelsen.

Øvelsen indebærer en fiktiv, men realistisk krise med aktivering af NATO's artikel 4 og 5 som svar på et komplekst trusselsbillede.

Udover NATO-landene vil Den Europæiske Union også være involveret som observatør under øvelsen, ligesom Sverige og Finland også vil deltage som partnernationer.

Læs NATO's artikel 4 og 5

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00