Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk bidrag til humanitær indsats i Irak

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Dansk bidrag til humanitær indsats i Irak 

Beredskabsstyrelsen sender ca. 11 tons nødhjælp i form af bl.a. hospitalsudstyr og tæpper til Irak som led i en FN-ledet civilbeskyttelsesindsats i forbindelse med den irakiske regeringshærs angreb på Mosul.

25-11-2016 - kl. 14:40
Den irakiske regeringshærs angreb på den ISIL-kontrollerede storby Mosul har sendt et stort antal civile på flugt, og vinteren rykker nærmere. Ifølge FN forventes op til 1,2 millioner civile i området at få behov for hjælp og fornødenheder til at klare vinteren.

EU har på baggrund af en anmodning fra en række FN-organisationer, der arbejder i Irak, formidlet en appel til alle medlemsstaterne, herunder Danmark, med henblik på at afhjælpe den humanitære situation. Beredskabsstyrelsen sender på den baggrund 11 tons nødhjælpsudstyr til landet.

I den forbindelse siger udenrigsminister Kristian Jensen:

”Kampen mod ISIL i Irak går hårdt ud over civilbefolkningen, ikke mindst i Mosul, hvor titusindvis er drevet på flugt. Jeg er derfor meget tilfreds med, at Danmark endnu engang kan levere et meget efterspurgt bidrag til at dække civilbefolkningens akutte humanitære behov. Gennem Beredskabsstyrelsen sender vi nu en strømgenerator, hospitalsudstyr og tæpper, og bidrager dermed til at forbedre den irakiske befolknings levevilkår nu-og-her”.

Forsvarsminister Peter Christensen:

”Der er hårdt brug for nødhjælpsudstyr til de civile på flugt fra den ISIL-belejrede by Mosul i Irak. Det er vigtigt, at EU og FN træder til med hjælp, og jeg er glad for, at vi fra dansk side kan støtte op om indsatsen med udstyr fra Beredskabsstyrelsen. Dermed yder både Beredskabsstyrelsen og Forsvaret vigtige bidrag som støtte til Irak og den irakiske befolkning”.

Det drejer sig bl.a. om hospitalsudstyr såsom iltudstyr, operationslejer og bårer. Derudover en generator, der skal forsyne et hospital med strøm, samt 2200 tæpper. Materiellet forventes afsendt med fly fra enten Billund eller Örebro i Sverige i begyndelsen af næste uge.

Bidraget er finansieret af Udenrigsministeriet.

For yderligere information:
Beredskabsstyrelsen: Center for Krisekommunikation, tlf. 45906000
Udenrigsministeriet: Dorte Bryde, tlf. 50778698
Forsvarsministeriet: Pressevagten, tlf. 23236500

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00