Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Enigt Folketing sender Danmark i spidsen for Libyen-operation

Indholdsområde

 
Nyhed 
 

Enigt Folketing sender Danmark i spidsen for Libyen-operation 

Et enigt Folketinget har i dag vedtaget beslutningsforslag B 197 om borttransport af rester fra Libyens kemiske våbenlager.

19-08-2016 - kl. 11:15
Det betyder, at Danmark påtager sig en ledende rolle i en international maritim operation, der skal transportere rester fra Libyens tidligere kemiske våbenprogram sikkert ud af landet.

Udenrigsministeren udtaler:

”Vi får en hovedrolle i en vigtig operation med at fjerne rester af Libyens kemiske våbenlager, der ellers risikerer at falde i de forkerte hænder. Den enstemmige støtte i Folketinget afspejler vigtigheden af opgaven. Den danske indsats er også meget værdsat af vores internationale samarbejdspartnere. Det viser endnu en gang, at Danmark er en troværdig partner, der udviser ansvar og bidrager til international fred og stabilitet.”

Forsvarsministeren udtaler:

”Det danske skibsbidrag vil inden for kort tid være klar til at påbegynde operationen i koordination med OPCW og allierede partnerlande. Forsvaret har en rigtig god erfaring fra en lignende operation i Syrien i 2013-2014. Det glæder mig, at Forsvarets kompetencer endnu engang efterspørges af FN og OPCW, så vi kan bidrage til at løse en meget vigtig opgave.”

Generaldirektøren for Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW), Ahmet Üzümcü roser beslutningen om et markant dansk bidrag, som er afgørende for at imødekomme Libyens anmodning om hjælp til at tilintetgøre resterne af landets tidligere kemiske våbenprogram.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00