Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger danske fly i Baltikum

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
 

Forsvarsministeren besøger danske fly i Baltikum 

Statsministeren og forsvarsministeren besøgte mandag det danske kampflybidrag, der er udsendt til Litauen til støtte for NATO’s Baltic Air Policing mission.

15-01-2018 - kl. 15:15
Fire danske F-16 fly og cirka 60 personer er udsendt til at deltage i NATO’s suverænitetshåndhævelse af de baltiske landes luftrum. Mandag fik bidraget besøg af statsministeren og forsvarsministeren, der bl.a. fik en rundvisning på Siauliai basen og en snak med de danske soldater.

”Der er ingen tvivl om, at vores udsendte soldater til Baltic Air Policing løser en vigtig opgave. De seneste års sikkerhedspolitiske udvikling i Østersøområdet vidner klart om behovet og relevansen af denne mission, som spiller sammen med vores øvrige tiltag i NATO’s styrkede afskrækkelses- og forsvarsprofil.

Forsvaret har gode erfaringer med suverænitetshåndhævelse af de baltiske landes luftrum og vores soldater har tidligere høstet stor ros og anerkendelse for deres dygtige og professionelle opgaveløsning. Jeg er ikke i tvivl om, at Forsvaret igen vil få stor ros af værterne og NATO, da jeg på rundvisningen i dag har oplevet dygtige og meget engagerede folk”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Fakta
Det er sjette gang, at Danmark bidrager med kampfly til støtte for Baltic Air Policing. Sammen med et antal øvrige alliancepartnere har Danmark siden 2004 medvirket til, at de baltiske lande har kunnet udøve deres suverænitetshåndhævelse. Bidraget er udsendt i cirka fire måneder fra januar-maj. 


Læs vores artikel om Airpolicing i Baltikum
Læs vores artikel om fremskudt tilstedeværelse i Baltikum og Polen

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00