Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren: I er på vej ud på en vigtig opgave for Danmark

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Forsvarsministeren hilser på og ønsker soldaterne en god tur. Foto: Forsvarsministeriet
Forsvarsministeren hilser på og ønsker soldaterne en god tur. Foto: Forsvarsministeriet 

Forsvarsministeren: I er på vej ud på en vigtig opgave for Danmark 

Størstedelen af det danske bidrag på 200 mand til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Baltikum tog af sted fra Roskilde Lufthavn onsdag. Forsvarsministeren var der for at hilse på og ønske soldaterne en god tur.

10-01-2018 - kl. 11:00
At det er en vigtig opgave de cirka 200 danske soldater skal varetage i Estland blev understreget af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, da han onsdag talte til soldaterne og deres pårørende i Roskilde Lufthavn, inden soldaternes afrejse til Estland.

”Vi har set, at Rusland er rede til at benytte militær magt til at opfylde sine mål. På Krim-halvøen og i det østlige Ukraine. I den nuværende situation er det de baltiske lande, der har behov for beskyttelse og os, der må levere. Her står vi så i dag og skal sende jer af sted for at løse den opgave, et bredt flertal i Folketinget har besluttet. Der er ingen tvivl om, at det er en stor opgave, vi nu lægger på jeres skuldre. I bliver en del af NATO’s fremskudte forsvar. Derfor er det en professionel, veludrustet og veluddannet enhed, vi sender til Estland”, lød nogle af ordene fra forsvarsministeren i talen til soldaterne.

Fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen lød der også en stor tak til de pårørende for deres støtte.

Fakta:
Den fremskudte tilstedeværelse består af en multinational bataljon i hvert af de baltiske lande og Polen, som er anført af en rammenation. I Estland er Storbritannien rammenation for en multinational bataljon på ca. 1000 soldater.

Det danske bidrag består af cirka 200 mand fra Garderhusarregimentet i Slagelse samt blandt andet pansrede mandskabsvogne.

De danske soldater skal være 12 måneder i Estland med base ved byen Tapa, der ligger cirka 150 kilometer fra grænsen mod Rusland. 

Læs vores artikel om fremskudt tilstedeværelse i Baltikum og Polen

Pårørende ønsker soldaterne en god tur. Foto: Forsvarsministeriet
Foto: Forsvarsministeriet

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00