Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren til NATO-møde

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
 

Forsvarsministeren til NATO-møde 

NATO’s kommandostruktur, afskrækkelses-og forsvarstiltag samt Resolute Support Mission i Afghanistan er blandt emnerne på NATO-forsvarsministermødet d. 8.-9. november.

08-11-2017 - kl. 10:55
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mødes den 8.-9. november med sine NATO- kollegaer i Bruxelles. Her skal de bl.a. drøfte NATO’s kommandostruktur.

”Det er i Danmarks klare interesse, at NATO løbende tilpasses til aktivt at kunne imødegå aktuelle og fremtidige udfordringer og trusler, som vi jo bl.a. oplever på cyberområdet. Der er derfor god grund til at tilpasse kommandostrukturen, og vi har givet grønt lys til at NATO fortsætter arbejdet frem mod en beslutning om en ny struktur næste år”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Andre emner på mødet er NATO’s afskrækkelsesprofil og Resolute Support Mission i Afghanistan. På begge områder stiller Danmark med efterspurgte bidrag. Fra årsskiftet sender Forsvaret blandt andet ca. 200 soldater til Estland til den såkaldte fremskudte tilstedeværelse i Baltikum og Polen, ligesom Danmark i hele 2018 tager kommando over en af NATOs stående fregatgrupper. I forhold til Afghanistan har Danmark valgt at forøge troppebidraget med ca. 55 mand til Kabul Security Force.

”Sikkerhedssituationen i Afghanistan er blevet forværret i det seneste år. Det er vigtigt, at Afghanistan ikke igen bliver et fristed for radikal islamistisk terrorisme. Derfor styrker vi NATO’s træningsindsats ved at sende yderligere soldater til Kabul for at løse sikrings- og eskorteopgaver. På den måde passer vi bedre på NATO’s rådgivere og mentorer, så de kan komme mere ud og støtte ved de afghanske institutioner”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Tema om internationalt samarbejde

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00