Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren til NATO-topmøde med stærke militære bidrag

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Claus Hjort Frederiksen i samtale med bl.a. NATO's Generalsekretær Jens Stoltenberg og USA's forsvarsminister Jim Mattis. NATO
Claus Hjort Frederiksen i samtale med bl.a. NATO's Generalsekretær Jens Stoltenberg og USA's forsvarsminister Jim Mattis. Foto: NATO, 7. juni 2018  

Forsvarsministeren til NATO-topmøde med stærke militære bidrag 

Det forværrede trusselsbillede står centralt, når NATO-medlemslandene i denne uge holder topmøde i Bruxelles.

09-07-2018 - kl. 09:55
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er onsdag og torsdag i denne uge til NATO-topmøde i Bruxelles, hvor han sammen med statsministeren og udenrigsministeren repræsenterer Danmark.

Forsvarsministeren udtaler:

”Danmark er en kerneallieret i forsvarsalliancen og har i årevis vist politisk vilje til at stille op, når det har været påkrævet. Beslutsomhed og vilje til at levere er reglen frem for undtagelsen. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi tager til topmødet med en række stærke militære bidrag, som understreger Danmarks position som NATO-kerneland.”

NATO-topmødet kommer i kølvandet på indgåelsen af et bredt forsvarsforlig i januar, hvor Forsvaret over seks år løftes markant. Det indebærer blandt andet, at rammen til at deltage i internationale missioner øges med 50 pct., og at 20 pct. af budgettet bruges til investeringer i nyt materiel.

Konkret kommer Danmark til topmødet i Bruxelles med otte konkrete tilbud til NATO, hvoraf det mest markante er tilbuddet om at stå i spidsen for et multinationalt NATO-divisionshovedkvarter i Baltikum.

Se vores tema og video om danske NATO-bidrag og fakta om danske tilbud


This page in English

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00