Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Kulturnat i Forsvarsministeriet: kampvogn, sirius-patrulje og live-hack

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Kulturnat 2019
 

Kulturnat i Forsvarsministeriet: kampvogn, sirius-patrulje og live-hack 

Besøgende i Forsvarsministeriet vil blandt andet få mulighed for at møde ministeren, sidde i en kampvogn, se Rullemarie i aktion og lære om Forsvaret gennem Virtual Reality.

08-10-2019 - kl. 12:00
Fredag den 11. oktober slår Forsvarsministeriet dørene op for publikum fra 18-24 i anledning af Kulturnatten i København. Der er rig mulighed for at komme helt tæt på en verden, der for de fleste normalt er lukket.

På gaden uden for Holmens Kanal 9 kan man f.eks. prøve at sidde i en af Forsvarets store Leopard-kampvogne. Samtidig vil den fjernstyrede robot ”Rullemarie” demonstrere hendes evner, mens Livgardens Tamburkorps spiller op.

Indenfor kan man møde forsvarsminister Trine Bramsen og se hendes kontor. Center for Cybersikkerhed vil på storskærm demonstrere, hvor let det er at hacke en smartphone.

Man kan også lære om Forsvaret gennem Virtual Reality og tale med soldater fra Sanitetstjenesten og Gardehusarregimentet - samt møde soldater fra Siriuspatruljen og se deres udstyr. Endvidere deltager Veterancentret som orienterer om veteranindsatsen.

Du kan høre om Hjemmeværnets opgaver, herunder Hjemmeværnets specialenhed SSR og møde Beredskabsstyrelsen, som fortæller om Danmarks støtte til udsatte områder. Endelig kommer Forsvarets Efterretningstjeneste og fortæller om arbejdet med at holde Danmarks sikkert.

Se programmet for Kulturnat

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00