Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nye topchefer udnævnt i Forsvaret

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
 

Nye topchefer udnævnt i Forsvaret 

Forsvaret får nye topchefer for Forsvarsakademiet Specialoperationskommandoen og ny dansk næstkommanderende ved NATO-hovedkvarteret i Polen.

09-03-2018 - kl. 10:05
På baggrund af forsvarsministerens indstilling har Forsvaret fået nye topchefer.

Henrik Ryberg
Henrik Ryberg tiltræder som chef for Forsvarsakademiet den 1. maj 2018 og udnævnes i den forbindelse til kontreadmiral. Henrik Ryberg er 55 år og kommer fra en stilling som vicedirektør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

Peter Harling Boysen
Peter Harling Boysen tiltræder som chef for Specialoperationskommandoen (SOKOM) den 1. april 2018 og udnævnes i den forbindelse til generalmajor. Peter Harling Boysen er 54 år og kommer fra en stilling som vicechef for Operationsstaben.

Ulrich Johan Hellebjerg
Derudover tiltræder Ulrich Johan Hellebjerg som næstkommanderende (Deputy Commander) ved NATO-hovedkvarteret Multinational Corps Northeast i Polen den 17. august 2018 og udnævnes samtidig til generalmajor. Ulrich J. Hellebjerg er 53 år og kommer fra en stilling som chef for Ledelsessekretariatet i Værnsfælles Forsvarskommando.

Stillingerne har været slået op, for nuværende chef for SOKOM, Jørgen Høll, og nuværende chef for Forsvarsakademiet, Nils Christian Wang, pensioneres på grund af pligtig afgangsalder i løbet af 2018.

Stillingen som næstkommanderende ved NATO-hovedkvarteret i Polen er slået op som følge af en rotationsplan, hvor stillingen besættes på skift mellem rammenationerne Danmark, Tyskland og Polen. I år er det bestemt, at stillingen skal besættes af Danmark.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00