Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Regeringen giver 30 millioner kroner til minerydning i Syrien

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
 

Regeringen giver 30 millioner kroner til minerydning i Syrien 

Regeringen har besluttet at øge støtten til minerydning i Raqqa i det nordøstlige Syrien med 30 mio. kr.

25-05-2018 - kl. 10:00
Raqqa var indtil oktober 2017 terrorbevægelsen ISILs hovedby i Syrien. For at forhindre, at Raqqa igen kunne blive en normalt fungerende by, minerede ISIL en stor del af infrastrukturen, herunder hospitaler og skoler, og gemte miner i blandt andet møbler, legetøj og skolebøger. Minerydning er derfor afgørende for civilbefolkningens sikkerhed.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”Der venter et enormt oprydnings- og stabiliseringsarbejde i Raqqa. ISILs terrorregime har medført omfattende ødelæggelser, blandt andet på grund af miner. Med det nye danske bidrag til minerydning er vi med til at øge sikkerheden i Raqqa, så der kan etableres basal infrastruktur og så fordrevne syrere kan vende hjem og hjælpeorganisationer kan få adgang til byen.”

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen udtaler: ”For Danmark og de øvrige lande i koalitionen har det været vigtigt at fjerne ISIL i Irak og Syrien, så denne brutale terrororganisation nu ikke længere besidder landområder, hvor de kan opkræve skatter, tyrannisere befolkningen og tjene penge på olieproduktion. Nu hvor ISIL er trængt væk, som vi oplever det i Raqqa, er det vigtigt, at vi også hjælper bagefter og får fjernet minerne, så nødhjælp kan komme til byen og fordrevne fra byen kan vende tilbage.”

Baggrund
Danmarks indsats i Irak og Syrien er en del af et bredt dansk engagement, der bl.a. omfatter freds- og stabiliseringsindsatser, militære operative bidrag og humanitære bidrag. Støtten til minerydningsindsatsen i Syrien på 30 mio. kr. finansieres med midler fra den interministerielle Freds- og Stabiliseringsfond, som både Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet bidrager til. Det nye bidrag udmøntes gennem det regionale freds- og stabiliseringsprogram for Syrien og Irak (2016-2018), som har et samlet budget på 557 millioner kroner. Danmark støttede i 2017 minerydning i Raqqa med 15 mio. kr.

For yderligere oplysninger kontakt:
Udenrigsministeriet: Presserådgiver Anne Ege, 41 53 25 26
Forsvarsministeriet: Pressevagt, 72 81 04 00

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00