Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Regeringen ønsker at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i 2019

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
 

Regeringen ønsker at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i 2019 

Som led i det dansk-franske sikkerhedspolitiske samarbejde ønsker regeringen i foråret 2019 at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i Middelhavet og Det Indiske Ocean.

24-08-2018 - kl. 15:15
Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil i næste uge meddele Frankrigs præsident Emmanuel Macron, at regeringen ønsker at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i foråret 2019. Udsendelsen sker på baggrund af en fransk invitation og vil være med til at udvikle Søværnets kapaciteter samt styrke danske og franske flådeenheders evne til at indgå i fælles operationer.

Bidraget forventes udsendt til hangarskibsgruppen i 3-4 måneder fra foråret 2019 og vil hovedsageligt skulle opholde sig i Middelhavet og Det Indiske Ocean. For den danske fregat vil det primære formål med deployeringen være samtræning med de franske enheder samt øvrige partnere som f.eks. USA og Storbritannien. Den danske fregat vil samtidig få mandat til at indgå i det samlede forsvar af hangarskibsgruppen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:
”Frankrig er en af Danmarks nærmeste allierede. Vi står ofte skulder ved skulder i internationale operationer. Derfor ser regeringen meget positivt på den franske anmodning om et dansk fregatbidrag. Bidraget indebærer en operativ gevinst for det danske forsvar, og understreger det tætte og tillidsfulde sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde med Frankrig.”

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen siger:
”Det er en god opgave for Søværnet at skulle udsende en fregat til en fransk hangarskibsgruppe. Det er med til at udvikle vores egne kapaciteter og styrke evnen til at samarbejde med det franske forsvar. Dermed står vi bedre rustet til i fællesskab at imødegå trusler mod europæisk sikkerhed. Samtidig er det også et klap på skulderen til de dygtige folk i Søværnet, at man fra fransk side inviterer os til at deltage i hangarskibsgruppen”

Forud for Statsministerens udmelding har regeringen den 24. august 2018 rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn. Forud for udsendelsen af fregatten vil der blive fremsat et beslutningsforslag til behandling i Folketinget.

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00