Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarskommissionen af 2008

  Indholdsområde

   
  Forlig og økonomi 
  Forsvarskommissionen af 2008 var bredt sammensat af politikere, embedsfolk, officerer og eksperter.
  Forsvarskommissionen af 2008 var bredt sammensat af politikere, embedsfolk, officerer og eksperter. Foto: Forsvarsministeriet.

  Forsvarskommissionen af 2008 

  Regeringen besluttede som en del af regeringsgrundlaget efter valget i november 2007 at nedsætte en forsvarskommission. Da var det ti år siden, at Danmark sidst havde en forsvarskommission.
   

  Det var Forsvarskommissionens opgave at stille forslag til Forsvarets udvikling, og herunder bidrage til at forberede en politisk aftale om Forsvarets videre udvikling efter 2009.
   

  Kommissionens sammensætning
  Forsvarskommissionen af 2008 blev ledet af tidligere forsvarsminister Hans Hækkerup og var bredt sammensat af politikere, embedsfolk, officerer og eksperter.
   

  Derudover var der i denne kommission også grønlandske og færøske medlemmer. Dette skyldtes dels, at dansk sikkerhedspolitik omfatter hele rigsfællesskabet, dels at kommissionen netop skulle behandle den strategiske betydning af Arktis i lyset af de forventede klimaforandringer.
   

  Bred opbakning
  Kommissionens beretning havde en historisk bred opbakning og indeholdt kun én mindretalsudtalelse. Beretningen kunne derfor danne baggrund for de efterfølgende politiske forhandlinger om et nyt femårs forsvarsforlig.

  Forsvarskommissionen af 2008 bestod af 29 medlemmer. Formand var tidligere forsvarsminister Hans Hækkerup.

  Kommissionens første møde var den 30. januar 2008, og kommissionens beretning blev afleveret 15 måneder senere, den 26. marts 2009.

  This page in English

  Sidst opdateret 20-02-2020 - kl. 14:33

  Interne links