Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Løn i Forsvaret

  Indholdsområde

   
  Viden om 
  Gode medarbejdere er forsvarets vigtigste ressource
  Gode medarbejdere er Forsvarets vigtigste ressource. Foto: Forsvaret.

  Løn i Forsvaret 

  Forsvarets medarbejdere får løn på baggrund af bl.a. stilling, kvalifikationer samt efter, om de har særlige funktioner. Herudover har tjenestestedet betydning. Eksempelvis ydes der ved tjeneste i udlandet særlige tillæg. 

  Her kan du se eksempler på soldaters løn


  Moderniseringsstyrelsen

  Moderniseringsstyrelsen har det overordnede ansvar for løn mv. i staten. Styrelsen fastsætter generelle regler om løn og ansættelsesforhold.

  Derudover forhandler Moderniseringsstyrelsen overenskomster for en række medarbejdere i staten, herunder for de fleste civile, der er ansat inden for Forsvarsministeriets område. Det gælder eksempelvis for kontorfunktionærer, magistre, sundhedsfagligt personale, jurister og økonomer.

  Du kan finde overenskomster, oplysninger om løn, tillæg mv. på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside.
   

  Forsvarsministeriets Personalestyrelse
  Det er Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der behandler løn- og pensionsmæssige spørgsmål for hele ministerområdet. Personalestyrelsen er således bl.a. ansvarlig for at indgå overenskomster for de medarbejdergrupper, der er særegne for Forsvaret, herunder for det militære personel.

  Personalestyrelsen indgår derudover aftaler om tillæg til personale, der udsendes til internationale operationer eller udstationeres i Grønland.

  Forsvarsministeriets Personalestyrelses hjemmeside kan du finde flere oplysninger om løn og pension.

  Sidst opdateret 22-08-2019 - kl. 13:55

  Fakta

  De generelle vilkår for ansatte i staten, herunder løn og friheder, fastsættes i forbindelse med overenskomstforhandlinger.
  Forsvaret er ved overenskomstforhandlingerne repræsenteret af Moderniseringsstyrelsen og Forsvarsministeriets Personalestyrelse, mens medarbejdersiden bliver repræsenteret af de faglige organisationer.

  Den enkelte medarbejder har desuden mulighed for at forhandle individuelle tillæg og vederlag.

  Interne links

  Eksterne links