Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Bistand til Politiet

  Indholdsområde

   
  Tema om nationale indsatser 
  Forsvaret står vagt ved den dansk/tyske grænse. Foto: Forsvaret.
  Forsvaret står vagt ved den dansk/tyske grænse. Foto: Forsvaret.

  Bistand til Politiet 

  Efter anmodning kan Forsvaret og Hjemmeværnet bistå politiet i tilfælde, hvor politiets egne ressourcer ikke er tilstrækkelige eller ligeså egnede som Forsvarets til varetagelsen af opgaven. Bistanden spænder bl.a. over bidrag til varetagelse af den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, bevogtning i København og opgaver, hvor Forsvaret har specialkompetencer eller råder over særligt egnet udstyr som eksempelvis helikopterovervågning.


  Grænsekontrol

  Forsvaret og Hjemmeværnet bistår politiet med varetagelsen af den midlertidige grænsekontrol langs den dansk-tyske landgrænse i Sønderjylland og søgrænsen i Rødby og Gedser. Opgaverne omfatter bl.a. kontrol af køretøjer og dokumenter samt for Forsvarets vedkommende også et transport og bevogtningsbidrag.


  Bevogtning i København

  Forsvaret støtter politiet med soldater til bevogtningsopgaver af en række objekter i København med relation til det jødiske samfund og Israel. Opgaven omfatter både indvendig og udvendig bevogtning.


  Helikopterkapacitet

  Forsvaret stiller en helikopter på meget højt bredskab til rådighed for politiets antiterrorberedskab. Helikopteren er placeret på Svanemøllens Kaserne, og kan derfra med kort varsel støtte politiets opgaveløsning.
  Sidst opdateret 10-01-2020 - kl. 12:55

  Relateret

  Eksterne links