Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og hans tyske kollega Boris Pistorius.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og hans tyske kollega Boris Pistorius. Foto: Forsvarsministeriet.

Det dansk-tyske forsvarssamarbejde er styrket i de senere år, og det har forsvarsminister Troels Lund Poulsen og hans tyske kollega Boris Pistorius nu skrevet under på skal fortsætte.

 

Med en hensigtserklæring om et styrket forsvarssamarbejde mellem Danmark og Tyskland vil landene blandt andet styrke samarbejdet om støtten til Ukraines krig mod Rusland. Derudover skal Danmark og Tyskland i højere grad samarbejde om bl.a. de fælles trusler i Østersøregionen og generelt styrke det operative samarbejde og den strategiske dialog.

 

"Vi står i en skærpet sikkerhedspolitisk situation med krig i Ukraine og et hybridt trusselsbillede med trusler om angreb på kritisk infrastruktur og spredning af misinformation. Det kræver, at vi i højere grad står sammen med vores nære allierede, og her er Tyskland en central samarbejdspartner for Danmark. Ikke kun som naboland med fælles geopolitiske interesser, men også som en vigtig tæt allieret i det kollektive afskrækkelse og forsvar mod øst. Derfor er jeg meget glad for vores fælles tilkendegivelse af at ville styrke vores samarbejde fremover," siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.