Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmarks første cyberværnepligtige sætter sig bag skærmen

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Cyberværnepligt. Foto: Forsvaret.
Cyberværnepligt. Foto: Forsvaret. 

Danmarks første cyberværnepligtige sætter sig bag skærmen 

16 unge begynder i dag som værnepligtige med særligt fokus på it-kompetencer, der kan være med til at beskytte Danmark mod cyberangreb, hackerangreb og digitale påvirkningskampagner.

03-02-2020 - kl. 14:00
Det første hold cyberværnepligtige er udvalgt blandt de 70 personer, der mødte op til afprøvning for to måneder siden. I dag begynder 11 af dem hos Føringsstøtteregimentet i Fredericia og fem andre på Flyvestation Karup.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Vi er i Danmark et højt digitaliseret samfund, og Forsvaret er ingen undtagelse. Det er vigtigt, at vi kan forsvare os på den moderne kampplads, hvor Forsvarets højteknologiske systemer og materiel er udsat for trusler. Derfor er cyberværnepligten et af de redskaber, vi kan tage i brug for at blive bedst muligt rustet til fremtidens udfordringer.”

I første omgang er der tale om en treårig forsøgsordning. Cyberværnepligten består af fire måneders basisuddannelse ved enten Hæren, Søværnet eller Flyvevåbnet, som ikke adskiller sig fra øvrige værnepligtiges grunduddannelse.

Derefter består uddannelsen af et fem måneders forløb med it-grunduddannelse og it- og cybersikkerhedsuddannelse. Værnepligten afsluttes derefter med én måneds ”On-The-Job Training” i et af Forsvarets tre værn og deltagelse i en stor øvelse om cybersikkerhed.

Forsøgsordningen vil løbende blive evalueret og tilpasset på baggrund af de erfaringer og tilbagemeldinger, der kommer efter de første hold har gennemført uddannelsen.

Læs mere om cyberværnepligt på karriereportalenCybersikkerhed

Forekomsten af it-relaterede trusler mod private borgere, virksomheder og offentlige myndigheder er stigende.
 

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00