Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministeren besøger danske soldater ved Frontex

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Frontex. Foto: Forsvarsministeriet.
Inger Støjberg, Ulla Tørnæs og Claus Hjort Frederiksen. Foto: Forsvarsministeriet. 

Forsvarsministeren besøger danske soldater ved Frontex 

Sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger Claus Hjort Frederiksen fredag det danske bidrag til EU’s grænseagentur Frontex på Sicilien.

22-03-2019 - kl. 15:50
Det danske bidrag har til opgave at overvåge Middelhavet for at identificere migranter, bekæmpe terrorisme og grænseoverskridende kriminalitet herunder smugling af mennesker, narko og våben samt ulovligt fiskeri. Bidraget, der har base på Sicilien i Italien, består blandt andet af et Challenger-fly.

”Jeg er glad for, at Forsvaret kan være med til at sikre Europas ydre grænser. Challenger-bidraget er højt værdsat og meget efterspurgt af Frontex på grund af de gode observationsmuligheder og rækkevidde, og de danske soldaters indsats har stor betydning for Danmark og Europa,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Med på besøget har han udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

”Med Challenger-bidraget kan vi identificere migranterne på havet og registrere dem så snart, de ankommer til Europa. Det betyder, at vi tidligt får skabt et godt overblik over migranterne og ved, hvor de kommer fra, og hvor de søger hen. På den måde kan vi fokusere vores øvrige indsatser for at håndtere migrationsudfordringerne, både i migranternes hjemlande og ved ankomsten til Danmark,” siger forsvarsministeren.

Den danske Challenger har været indsat til støtte for Frontex syv gange siden 2015. Udover Challengeren, bidrager Forsvaret desuden til Frontex med personel til at registrere og tage fingeraftryk af migranter i Grækenland, Italien og Spanien og med overvågningskøretøjer på den græske ø Kos. Derudover stiller Forsvaret i løbet af 2019 med patruljebådsbidrag i samarbejde med Rigspolitiet og med Hjemmeværnets Defender-fly, som indsættes i Spanien. Der er aktuelt udsendt 16 personer.

Forsvaret bidrag til Frontex er en del af er en del af Forsvarets støtte til politiet.

Læs mere i vores artikel om Frontex

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00