Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nyt Informationscenter om Danmarks udsendte

Indholdsområde

 
Nyhed fra Forsvarsministeriet 
Kommandantgården Kastellet
Kommandantgården Kastellet. Foto: Forsvaret. 

Nyt Informationscenter om Danmarks udsendte 

I dag åbner et nyt Informationscenter om Danmarks udsendte i Kastellet i København. Centret skal udbrede kendskabet til Danmarks internationale indsats siden 1948 og de mange tusind danskere, der har været udsendt siden da.

22-06-2020 - kl. 10:00
I dag åbner det nye Informationscenter i tilknytning til Monumentet for Danmarks Internationale Indsats efter 1948 i Kastellet i København. Informationscentret, som er etableret af Forsvarsministeriet og drives af Forsvarskommandoen, skal være med til at udbrede kendskabet til Danmarks indsats i de mere end 185 internationale missioner, som udsendte fra Forsvaret, Politiet, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Skat har været en del af.

”Siden 1948 har tusindvis af danskere kæmpet for fred, frihed og demokrati i verdens brændpunkter. De fortjener i den grad respekt og anderkendelse. Med det nye Informationscenter er vi med til at fortælle deres – og Danmarks – historie og hylde dem for det kæmpe bidrag, de har ydet for vores land,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Informationscentret kan findes i Kommandantgården i Kastellet i umiddelbar nærhed af monumentet. Der er fri entré og centret er naturligvis tilpasset de aktuelle sundhedsfaglige retningslinjer. Læs mere og find praktisk information på www.infocenter-kastellet.dk  

Informationscenteret er blevet til gennem midler fra den politiske aftale om styrkelse af veteranindsatsen af 3. september 2014 og ved servicetjekket 2016 samt bidrag fra de tre private fonde Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond og Grete og Sigurd Pedersens Fond.

På grund af Corona er den officielle indvielse udskudt til senere på året.

Video fra forsvarsministerens besøg

Pressevagt

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Forsvarsministeriets pressevagt
- tlf. 72 81 04 00