Nyheder
Sociale medier
Center for Cybersikkerhed har i dag hævet trusselsniveauet for destruktive cyberangreb mod Danmark fra LAV til MIDDEL. Det nye trusselsniveau for destruktive cyberangreb gælder danske myndigheder og virksomheder bredt.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Flarup. Foto: Forsvarsministeriet.
Center for Cybersikkerhed (CFCS) hæver i dag trusselsniveauet for destruktive cyberangreb mod Danmark fra LAV til MIDDEL. Det sker umiddelbart efter, at FE og PET har informeret om en skærpet hybrid trussel mod Danmark.
”Vi ser i stigende grad et Rusland, som er villig til at udfordre NATO-landene i form af sabotage, påvirkningskampagner og cyberangreb. Når Center for Cybersikkerhed i dag hæver trusselsniveauet for cyberangreb, så er det en påmindelse til os alle sammen om at være ekstra opmærksomme på truslen”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.
Det nye trusselsniveau for destruktive cyberangreb gælder danske myndigheder og virksomheder bredt.
Såfremt Rusland vil rette destruktive cyberangreb mod Danmark, vil Rusland sandsynligvis vælge blandt et bredt udsnit af mål i den samfundsvigtige sektor. Destruktive cyberangreb kan selv i mindre skala få betydelige konsekvenser for den virksomhed eller myndighed, der rammes, og for samfundet og borgere bredt set. Selv hvis destruktive cyberangreb ingen konsekvenser har for samfundsvigtige funktioner, kan de stadig skabe utryghed og påvirke samfundet.
”Vi har hævet trusselsniveauet for destruktive cyberangreb, fordi vi vurderer, at forudsætningerne er til stede for, at danske myndigheder og virksomheder kan blive ramt. Som myndighed eller virksomhed skal man tage vores udmelding som et vink om, at det er nu, der skal styr på sikkerheden. Det handler også om rettidig omhu, for selvom niveauet nu er sat til middel, kan situationen ændre sig med kort varsel”, siger Thomas Flarup, chef for Center for Cybersikkerhed.
Det primære formål med destruktive angreb er at påvirke befolkningen og beslutningstagere og at søge at svække opbakningen til Ukraine ved at skabe usikkerhed, frygt eller mistillid til organisationer, samfundsinstitutioner eller politikere.
”Det er bekymrende, men sikkerhedsmyndighederne i Danmark følger udviklingen i trusselbilledet nøje og iværksætter sammen med andre relevante myndigheder løbende nødvendige foranstaltninger. Ruslands aktiviteter må ikke få og skal ikke have indflydelse på Danmarks opbakning og støtte til Ukraines frihedskamp”, siger Troels Lund Poulsen.