Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet. 

Kender du en virksomhed eller en frivillig organisation, der fortjener at modtage prisen som Årets Veteranvirksomhed?

 

Så har du nu mulighed for at være med til at beslutte, hvem der skal modtage prisen.

 

Danske veteraner klarer sig generelt godt på arbejdsmarkedet. I de seneste fem år, hvor prisen er blevet uddelt, er det tydeligt, at veteraner er et aktiv for danske virksomheder. Veteraner har ydet en stor indsats for vores frihed og tryghed, og de er en gevinst for samfundet efter deres udsendelser, uanset om de er afgået eller stadig er tilknyttet Forsvaret. Tal fra Danmarks Statistik (2020) viser, at 87,6 pct. af danske veteraner er i arbejde. Det betyder, at flere veteraner er i beskæftigelse sammenlignet med en kontrolgruppe med samme alder og køn som veteranerne, men som ikke har været udsendt med det danske forsvar (81,13 pct. i arbejde).

 

Prisen uddeles i år for sjette gang til en arbejdsplads, som har gjort en særlig stor og anerkendelsesværdig indsats for at rekruttere og fastholde veteraner på arbejdsmarkedet.

 

”Veteranerne yder en uvurderlig indsats for vores land, og jeg har den største respekt for, at de kæmper for vores sikkerhed, frihed og demokrati. Under en udsendelse får veteranen nogle helt særlige kompetencer og erfaringer, som også er til stor glæde for arbejdsmarkedet. Det er tydeligt at se, at mange virksomheder både anerkender og værdsætter veteranernes kompetencer ved at skabe jobmuligheder og et støttende arbejdsmiljø. Det er et gensidigt partnerskab, der styrker både den enkelte veteran og dansk erhvervsliv,” siger Troels Lund Poulsen.

 

Prisen forventes uddelt af forsvarsministeren i foråret 2025. Tidligere vindere af prisen som Årets Veteranvirksomhed er ISS Security i DR Byen (2023), FXteam (2022), Salling Group (2021), Hydrema A/S (2020) og Securitas A/S (2019)

 

Send en indstilling med din begrundelse ved at udfylde skemaet her

 

Fristen for at sende din indstilling er den 4. november 2024. Spørgsmål kan rettes til Veterancentret på vetc-myn@mil.dk.