Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet

Krigen i Ukraine understreger vigtigheden af en robust forsvarsindustri, og den har sat gang i en modernisering og udvikling af ny teknologi i forsvarsindustrien. Det gør sig også gældende for den amerikanske og danske forsvarsindustri, som begge er i hastig udvikling.

 

Det var tydeligt at se på den årlige amerikanske forsvarsindustrimesse, AUSA, hvor forsvarsvirksomheder fra blandt andet Danmark og USA var talrigt til stede. Samlet set deltog cirka 650 virksomheder fra store dele af kloden, og fra dansk side var der cirka 20 virksomheder til stede. Der forventes cirka 30.000 deltagere.

 

”Det var en fornøjelse at være tilbage på AUSA-messen og møde de innovative danske forsvarsvirksomheder, der var repræsenteret. De er med til at styrke samarbejdet mellem Danmark og USA yderligere. Med krig i Europa, og deraf styrkelse og modernisering af det danske forsvar, har det aldrig været vigtigere, at vores forsvarsindustri er repræsenteret rundt om i verden”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Deltagelsen på messen gav de danske forsvarsvirksomheder en oplagt mulighed for både at styrke relationen og forsvars- og forsvarsindustrisamarbejdet med USA og andre tætte allierede.

 

Forsvarsministeren mødte den amerikanske forsvarsminister

Under besøget i Washington mødtes forsvarsministeren også med den amerikanske forsvarsminister, Lloyd J. Austin, i Pentagon. De drøftede blandt andet den sikkerhedspolitiske situation og muligheder for at styrke det bilaterale forsvarssamarbejde samt samarbejdet i NATO.

 

”Når jeg er i Washington, så er det også for at drøfte flere centrale emner med USA, som er vores vigtigste og tætteste allierede. Og jeg har blandt andre mødtes med forsvarsminister, Lloyd J. Austin, hvor vi blandt andet drøftede vores fælles støtte til Ukraine, vores samarbejde i NATO og situationen i Mellemøsten”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Forsvarsministeren deltager desuden i en reception på den danske ambassade, hvor han taler for en større forsamling af danske og amerikanske forsvarsvirksomheder om vigtigheden af et tæt forsvarsindustrielt samarbejde.