Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet.

Partierne bag forsvarsforliget blev med 2. delaftale enige om, at der skal igangsættes en analyse, der skal undersøge mulighederne for omprioriteringer og effektiviseringer i Forsvarsministeriets koncern.

 

Forsvarsministeriet har nu igangsat analysen for det arbejde, der frem mod 2033 skal frigøre op mod 14,3 mia. kroner. Midler, som skal blive på Forsvarsministeriets område og kan anvendes til at styrke Forsvaret yderligere.

 

”Vi er i gang med en historisk styrkelse af dansk forsvar og sikkerhed, men det er helt afgørende, at vi også holder os for øje, at vi gør det på den bedste og mest effektive måde. En del af styrkelsen er, at vi sikrer, at det danske forsvar er en veldrevet og effektiv organisation, der er rustet til fremtiden – så vi får mest muligt forsvar for pengene”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

I forbindelse med regeringens forslag til finanslov for 2025 har finansministeren også præsenteret regeringens statslige arbejdsprogram. Her er det besluttet, at Forsvarsministeriet skal reducere administrative opgaver svarende til 150 årsværk. Det skal bidrage til en reduktion på ca. 1.000 administrative årsværk på tværs af staten i perioden 2025-2030.

 

Faldet i administrative opgaver er indeholdt i analysen for omprioriteringer og effektiviseringer og skal bidrage til de samlede effektiviseringer i Forsvarsministeriets koncern.

 

”Vi skal implementere det statslige arbejdsprogram på en klog og hensigtsmæssig

måde, så det danske forsvar får de bedste forudsætninger for at vokse i den 10-årige forligsperiode. De midler, der spares i forbindelse med omprioriteringer og effektiviseringer, bliver på Forsvarsministeriets område. Det betyder, at de frigivne midler direkte kan omprioriteres til formål, der kan styrke Forsvaret yderligere”, siger Troels Lund Poulsen.